Apăsând Accept sau navigând ești de acord cu: Cookie-uri, Prelucrarea datelor cu caracter personal, Termeni si conditii

Functionare Ministatii de epurare orizontale SBR Bluewater Politan

Ministatii de epurare orizontale SBR Bluewater Politan din fibra de sticla.

FUNCTIONARE STATII EPURARE ORIZONTALE
PROCESE CHIMICE STATII EPURARE ORIZONTALE
AVANTAJE STATII EPURARE ORIZONTALE

Principiul de functionare al ministatiei de epurare SBR de tip POLITAN Blue Water este bazat pe recircularea namolului activ printr-un proces secvential de aerare si amestecare cu noroi activ a apei uzate.

Principiul ministatiei SBR Blue Water consta intr-un sistem cu pompe sau sistem airlift si un sistem de aerare.

Sistemul cu pompe sau sistemul airlift montate in interiorul statiei asigura circulatia apei dintr-un compartiment in altul si recircularea namolului activ din compartimentul de decantare in cel de aerare.

Sistemul de aerare compus din suflanta , electrovalve si difuzori cu bule fine asigura oxigenarea apei uzate si intretinerea bacteriilor ce descompun materia organica, asigurand o foarte buna tratare a apei.

Mentinerea in suspensie a namolului si nitrificarea sunt realizate in compartimentul de aerare prin intermediul difuzorului cu bule fine si a suflantei.

Denitrificarea are loc intr-o perioada anoxica a epurarii apei uzate.

Sistemul functioneaza cu ajutorul unui panou de comanda si control POLITAN, echipat cu un temporizator pentru controlul suflantei si al pompelor.

Ciclul de epurare in cazul ministatiilor de epurare SBR de tip POLITAN Blue Water - orizontale

Alimentarea

Influentul ajunge in sectiunea A unde are loc o tratare mecanico-biologica a apei prin separarea apei gri de materia organica, hartie etc. Solidele anorganice sunt retinute in spatele separatorului iar cele organice sunt descompuse prin turbulenta si trimise in cel de-al doilea compartiment.

 

Aerarea

Nitrificare si Denitrificare

Ajuns in sectiunea B, lichidul este aerat secvential prin intermediul suflantei si al difuzorului cu bule fine. Apa uzata este combinata cu namolul activ. Acesta se formeaza prin inmultirea microorganismelor aerobe. Denitrificarea are loc intr-o perioada anoxica a epurarii apei uzate in sectiunea B. Ministatiile de epurare POLITAN creaza conditii anoxice prin oprirea automata a suflantei cu ajutorul panoului de comanda.
fose

Decantarea

Apa tratata biologic si namolul activ sunt trimise in sectiunea C unde se opreste aerarea si amestecarea, lasand timp suficient pentru sedimentarea flocoanelor de namol. Aici are loc separarea apei epurate de namol.

 

Evacuarea

Dupa limpezire, efluentul este evacuat din statie.

fose

Recircularea namolului

Namolul activ produs in exces din ultimul compartiment este recirculat pentru o noua tratare.