Apăsând Accept sau navigând ești de acord cu: Cookie-uri, Prelucrarea datelor cu caracter personal, Termeni si conditii

Descrierea foselor septice ecologice IMHOFF Politan

Fose septice ecologice IMHOFF Politan din fibra de sticla.


Georgescu A.
"Am achizitionat fosa pentru 4 persoane ECO2-2 care era deja pe stoc. Fosa este facuta din fibra de sticla iar livrarea a fost gratuita in Mogosoaia. O am deja de 6 luni si nu am nicio problema."
Chirica M.
"Vecinului mi-a recomandat fosa septica ecologica de la Politan si am fost foarte multumit. Fosa a venit a doua zi cu transport gratuit in Otopeni. Am platit pentru ECO2-2 cu furtun, 2159lei"
Iancu R.
"Am avut nevoie de o fosa mai rezista pe care sa o ingrop la 1.2m si am cumparat o fosa septica FSP2 la 2546lei."
Mocanu D.
"Folosesc o fosa septica pentru 3 persoane de 2000 de litri de la Politan de 4 ani de zile si nu am avut niciodata probleme cu ea sau cu drenul."
Maican D.
"Am cumparat fosa septica pentru 5 persoane la 2000 litri si am ramas uimit ca este rezistenta la presiunea solului. Am montat-o direct in pamant foarte usor avand instructiuni de montaj."
1 = Zona de separare si activare biologica
2 = Zona reactorului etajat Imhoff
3 = Zona de linistire,tratare biologica si descompunere anaeroba
4 = Zona de apa limpede si evacuarea apei catre filtru natural
5 = Zona de prelevare probe
A = Adancimea de ingropat a tevii de scurgere,intrare
B = Filtru pentru tratare profunda biologica, critofila
C =Diferenta de cota dintre intrare si iesire

Fosa septica ecologica IMHOFF cu tratare biologica de tip POLITAN asigura lichefierea partiala a materiilor poluante concentrate in apele uzate, de asemenea asigura retinerea materiilor solide si a deseurilor plutitoare. Asigura o pretratare eficace si o lichefiere a dejectiilor evacuate dintr-o gospodarie ce nu poate fi legata la o retea de canalizare, este indispensabila fazei de epurare a apelor. In unele cazuri, ea poate constitui o alternativa economica de asanare a retelelor de apa din zona.

Fosa septica ecologica IMHOFF cu tratare biologica este confectionata din poliesteri armati cu fibra de sticla care datorita constructiei sale ingenioase si a meteriei prime folosite asigura o rezistenta mecanica si chimica sporita si nu permite lichidelor ce sunt colectate in ea sa se scurga in sol sau infiltratii din sol sa patrunda in interiorul ministatiei.

Constructia unei fose septice necesita o mana de lucru calificata intretinerea fiind foarte usoara. Fosele septice sunt concepute astfel ca sa asigure imobilitatea lichidului si in consecinta sa faciliteze macerarea materiilor solide in suspensie. Totul depinde de durata de retentie, de sistemul ales pentru intrarea si iesirea lichidului. Materiile solide se acumuleaza, in primul compartiment unde sufera o descompunere a materiilor solide in apa si gaz cu ajutorul bioactivatorilor. Dupa primul compartiment, un al doilea primeste lichidul decantat sub forma unui fluid limpede cu continut mare de bioactivatori, care continua sa actioneze asupra materiei organice moarte. Bioactivatorii macereaza materia solida si grasimile intr-o proportie de 98% transformandu-le in apa si gaz, de aceea noi recomandam o verificare (vidanjare) la 1-3 ani.

Dupa o perioada, care poate dura intre 3 si 5 zile, lichidul rezultat trebuie evacuat printr-un sistem de drenare subteran. Aici are loc o filtrare mai profunda, se poate afirma chiar totala, datorita patului filtrant de pamant prin care trebuie sa treaca. Utilizarea sapunurilor ordinare in cantitati normale nu afecteaza procesul de digestie si de asemenea detergentii din categoria "ecologici" care in prezent tind a fi singurii de pe piata. In schimb, folosirea de dezinfectanti si clor in cantitati foarte mari, omoara bacteriile si inhiba procesele de digestie dar o reactivare a fosei cu bioactivatori va readuce la normal procesul de macerare(ecologizare).

O capacitate mai mare a fosei nu influenteaza negativ tratarea apei gri ci ajuta la o vidanjare mult mai rara, aceasta insemnand economie pe termen lung.

Fosele sunt agrementate tehnic de CONSILIUL TEHNIC PERMANENT PENTRU CONSTRUCTII conform legii 10/1995. Durata de viata data de agrement este de 30 de ani fara masuri speciale de intretinere, iar durata de viata reala este de peste 100 de ani.