Apăsând Accept sau navigând ești de acord cu: Cookie-uri, Prelucrarea datelor cu caracter personal, Termeni si conditii

Fisa tehnica rezervor subteran din fibra de sticla

DESCRIERE PRODUS

Bazinele sunt realizate din material compozit (polyester armat cu fibra de sticla) cu performante superioare ale proprietatilor mecanice si chimice , matrial utilizat in industria aeronautica si navala
Rezistenta mecanica este datorata imbinarii rasinii poliesterice cu tesatura si fir Roving cu lungimea totala a firului de milioane de metrii pe o singura piesa..
Rezistenta chimica a fibrei de sticla este foarte bine cunoscuta si impregnata cu rasina creaza o excelenta rezistenta la coraziune atat a peretilor interiori cat si a celor exteriori Structura monolit compacta a peretilor stratificati da o rezistenta mecanica sporita a bazinelor de aceea se pot ingropa fara amenajari speciale in soluri normale sau suprateran pentru a stoca lichide
Bazinele sunt proiectate si fabricate pentru a satisface toate standardele si normele europene si romane

CARACTERISTICI PRINCIPALE

Etanseitate perfecta, Impermeabilitate ( nu iese apa din el necontrolat)
Rezistenta mare la presiunea solului
Rezistenta la trafic pietonal
Rezervorul se ingroapa in pamant deci nu ocupa spatiu
Nu necesita amenajari speciale pentru ingropat
Stabilitate la igropat chiar si in soluri mlastinoase
Rezistenta mare la variatii mari de temperatura
Nu necesita alimentare la energia electrica
Costuri de instalare si intretinere mici deoarece sunt compacte
Greutate redusa
Durata mare de viata datorita materialului din care este fabricat
Rezistenta mecanica, si chimica sporita
Rezistenta mare la coroziune
Rezistenta termica ridicata

DOMENII DE UTILIZARE

Bazinele subterane sunt destinate stocarii de lichide din gospodarii individuale sau industriale situate in orice zona geografica a Romaniei.
- lichide alimentare,
- lichide agresive chimic,
- depozitare apa,
- depozitare apa in caz de incendiu,
- pentru levigat - ingrasamant chimic agricultura,
- pentru depozitare uree (UAN)
- in cadrul unor statii de epurare, fose septice, haznale ecologice,
- depozitare hidrocarburi – benzina, motorina, uleiuri minerale.

CARACTERISTICI TEHNICE:INCERCARI ASUPRA MATERIALULUI CONFORM ORDINULUI M.S. 975/98 art.92 EFECTUATE DE LAREX ROMANIAINSTRUCTIUNI MONTAJ REZERVOR SUBTERAN

Exacavarea si pregatirea terenului:
- Baziul se ingroapa obligatoriu in zone fara trafic (circulatie) auto. In cazul in care nu se poate evita acest lucru bazinul trebuie protejat cu o placa de beton proiectata de un inginer de rezistenta in functie de suprafata placii de beton si gabaritul autovehicolelor ce vor circula peste aceasta- Pentru a evita traficul auto peste bazin, zona in care este montat bazinul va fi delimitata cu bordura inalta de 15-20cm, gard viu sau metalic.
- Dimensionati si pozitionati groapa in concordanta cu planurile inginerului de santier; asigurati-va daca este la cotele proiectate.
- Verificati daca fundul si peretii sapaturilor nu contin pietre de dimensiuni mai mari sau alte materiale solide, caz in care este recomandat sa le inlaturati.
- Bazinul subteran sau bazinul cu pereti dublii subteran se ingroapa in pamant pe o suprafata orizontala la o adancime ferita de inghet, la maxim 1 m de la partea superioara. Inainte de a se introduce bazinul in groapa se pune un strat de nisip de 20 cm astfel incat eventualele neregularitati ale pamantului (pietre) sa nu afecteze partea inferioara a bazinului.

Montajul bazinului subteran Politan

- Pentru a evita scoaterea bazinului din pamant in anotimpurile ploioase si in solurile mlastinoase recomandam sa se toarne o placa de beton pe fundul gropii de aceasta ancorandu-se bazinul. Daca nu este posibil se va turna o placa de beton peste rezervor dar cu suprafata mai mare cu 50cm pe fiecare latura decat groapa executata pentru bazin, aceasta sprijinindu-se pe terenul deja compactat natural.
- In cazul in care a fost turnata placa de beton pe fundul gropii inainte de pozitionarea bazinului se va pune un strat de 30cm de nisip, este interzisa montarea direct pe beton.
- Bazinul se introduce in groapa cu utilaje speciale sau manual cu ajutorul chingilor.
- Distanta utilajului care coboara bazinul in groapa trebue sa fie la o distanta de cel putin 1,5 m de marginea gropii pentru a evita surparea acesteia si caderea utilajului in groapa.
- Conectarea racordurilor bazinului cu teava instalatiei se va face fara crearea unor tensiuni sau greutati pe racordurile bazinului, recomandam folosirea de conducte flexibile.
- Se va efectua proba cu apa pentru verificarea si etanseitatea fitingurilor, legaturilor inainte de astupare cu pamant.
- Daca legaturile sunt facute corect si nu exista pierderi bazinul se va astupa cu pamant fara a fi golit de apa.
- Imbinarea dintre gura bazinului cu prelungirea acestuia se va efectua prin mufare (impingere) a prelungirii peste flansa deja existenta pe bazin. Se recomanda prinderea acesteia cu silicon si cu cel putin 8 suruburi M6. Capacul de la gura de vizitare se va fixa prin suruburile deja existente.

Acoperirea rezervorului Politan

- Obligatoriu se va umple cu apa inainte de acoperire si tasare pentru a crea rezistenta in momentul tasarii cu pamant. Se va astupa cu pamant folosindu-se lopata si se va tasa cu ajutorul unui furtun cu apa pentru a indeparta golurile formate; este interzisa folosirea de utilaje mecanice pentru tasarea pamantului. In solurile pietroase compactarea (tasarea), acoperirea se va face cu nisip sau cu material special pentru tasare.
- Evitati traficul peste bazin imediat dupa compactare (tasare).
- Este recomandat sa se lase cativa cm de pamant deasupra nivelului solului peste sapatura pentru a permite asezarea in cadrul gropii.
Atentie!
- Nu are conditii speciale de depozitare

Instructiunile de montaj sunt cu titlu informativ si nu se aplica pentru fiecare rezervor in parte.