Apăsând Accept sau navigând ești de acord cu: Cookie-uri, Prelucrarea datelor cu caracter personal, Termeni si conditii

Fisa tehnica fosa septica ecologica ECO fibra sticla

DESCRIERE PRODUS

ECO fosa cu tratare biologica este realizata din material compozit( poliester armat cu fibra de sticla) cu performante superioare ale proprietatilor mecanice si chimice , material utilizat in industria aeronautica si navala
Rezistenta mecanica este datorata imbimarii rasinii poliesterice cu tesatura si fir Roving cu lungimea totala a firului de milioane de metrii pe o singura piesa
Rezistenta chimica a fibrei de sticla impregnata cu rasina este foarte bine cunoscuta si creaza o excelenta rezistenta la coroziune atat a peretilor interiori cat si a celor exteriori
Structura monolit compacta a peretilor stratificati da o rezistenta mecanica sporita a statilor de aceea se pot ingropa fara amenajari speciale in soluri normale
ECO fosele sunt proiectate si fabricate pentru a satisface toate standardele si normele europene si romane
ECO fosa cu tratare biologica este realizata din material compozit ( poliesteri armati cu fibra de sticla) imbinarea a doua materii prime cu calitati mecanice si chimice performante, datorita procesului tehnologic de fabricatie avansat prin stratificare a peretilor fosei.nu permite lichidelor ce sunt colectate in ea sa se scurga in sol sau infiltratiile din sol sa intre in statie, totodata este asigurata si o rezistenta sporita la ingropat fara amenajari speciale in soluri normale la adancime maxima de 0.6 m de pamant deasupra generatoarei superioare a fosei

CARACTERISTICI PRINCIPALE:

Etanseitate perfecta, Impermeabilitate ( nu iese apa din el necontrolat)
Rezistenta mare la presiunea solului
Rezistenta la trafic pietonal
Rezervorul se ingroapa in pamant deci nu ocupa spatiu
Nu necesita amenajari speciale pentru ingropat
Stabilitate la ingropat chiar si in soluri mlastinoase
Rezistenta mare la variatii mari de temperatura
Costuri de instalare si intretinere mici deoarece sunt compacte
Greutate redusa
Durata mare de viata datorita materialului din care este fabricata
Rezistenta mecanica, si chimica sporita
Rezistenta mare la coroziune
Rezistenta termica ridicata
Rezistenta la raze ultraviolete

DOMENII DE UTILIZARE :

ECO fosa cu tratare biologica se monteaza - in zone fara canalizare dandu-le proprietarilor posibilitatea de a se bucura de tot confortul unei vieti civilizate,
- cartiere rezidentiale,scoli , pensiuni,restaurante,institutii etc

PROCESE BIOLOGICE

Substanţele organice pot fi îndepărtate din apă de către microorganismele care le utilizează ca hrană, respectiv drept sursă de carbon. O parte din materiile organice utilizate de către microorganisme servesc la producerea energiei necesare pentru mişcare sau pentru desfăşurarea altor reacţii consumatoare de energie, legate de sinteza de materie vie, respectiv de reproducerea microorganismelor. Epurarea realizată cu ajutorul microorganismelor este numită biologică. Ea se desfăşoară prin reacţii de descompunere şi de sinteză, mijlocite de enzime,( catalizatori biologici generaţi de către celulele vii).

PRINCIPIU DE FUNCTIONARE SI UTILIZARE


ECO fosa cu tratre biologica asigurã lichefierea partiala a materiilor poluante concentrate în apele uzate (gri), de asemenea asigurã retinerea materiilor solide si a deseurilor plutitoare.
Asigura o pretratare eficace si o lichefiere a dejectiilor evacuate dintr-o gospodãrie ce nu poate fi legatã la o retea de canalizare,
Este indispensabilã fazei de epurare a apelor. În unele cazuri, ea poate constitui o alternativa economicã de asanare a retelelor de apã din zonã.
Constructia unei fose cu tratare biologica necesitã o mânã de lucru calificatã intretinerea fiind foarte usoara.
ECO fosele tip POLITAN au trei compartimente (exceptie facand fosa de 2000 si cea de 3000 litri) concepute astfel ca sã asigure imobilitatea lichidului si în consecintã sã faciliteze macerarea si descompunerea materiilor solide în suspensie. Totul depinde de durata de retentie .O mai mare capacitate (timp de retentie mai mare a apei gri) a ECO fosei ajuta la o mai buna tratare a apei uzate de la baie si bucatarie deci si o mai rara vidanjare.
Materiile solide se acumuleazã, în primul compartiment unde suferã o descompunere in apa si gaz -cu ajutorul bioactivatorilor.Procesul de activare biologica se produce la o temperatura de peste 5 gr C . temperatura optima la nivelul fosei ingropate, al doilea compartiment primeste lichidul decantat sub forma unui fluid balbotat (urina si apa + etc ) cu continut mare de bioactivatori, care continua sa actioneze asupra materiei organice moarte. Bioactivatorii macereaza materia solida si grasimile intr-o proportie de 98% transformandu-le in apa si gaz.
Lichidul rezultat trebuie evacuat printr-un sistem de drenare subteran, sau canalizari usoare(mici).In drenul de percolare are loc o filtrare mai profundã, se poate afirma chiar totalã, datoritã patului filtrant de pamant prin care trebuie sã treacã.
Noi recomandam o verificare anuala si o vidanjare la 1- 3 ani
Utilizarea sãpunurilor ordinare în cantitati normale nu afecteazã procesul de digestie si de asemenea detergentii din categoria “ecologici” care în prezent tind a fi singurii de pe piatã. In schimb, folosirea de dezinfectanti si clor liber în cantitãti foarte mari, omoarã bacteriile si inhibã procesele de digestie dar o reactivare a fosei cu bioactivatori va readuce la normal procesul de macerare(ecologizare-tratare)

CARACTERISTICI TEHNICEINSTRUCTIUNI DE MONTAJ


Urmatoarele instructiuni sunt destinate pentru a ajuta clientii in procesul de manipulare si instalare a fosei
Exacavarea si pregatirea terenului:
- Dimensionati si pozitionati groapa in concordanta cu planurile inginerului de santier; asigurati-va daca este la cotele proiectate.
- Verificati daca fundul si peretii sapaturilor nu contin pietre de dimensiuni mai mari sau alte materiale solide, caz in care este recomandat sa le inlaturati.
- Fosa septica ecologica se ingroapa in pamant maxim 0.6 m de la partea superioara. Inainte de a se introduce fosa in groapa se pune un strat de nisip de 20 cm astfel incat eventualele neregularitati ale pamantului (pietre) sa nu afecteze partea inferioara a fosei.
Montajul fosei septice ecologice Politan
- Asigurati-va daca teava de scurgere are panta corespunzatoare (minim1%)
- Fosa septica ecologica se introduce in groapa cu utilaje speciale sau manual cu ajutorul chingilor.
- Distanta utilajului care coboara fosa in groapa trebue sa fie la o distanta suficienta de marginea gropii pentru a evita surparea acesteia si caderea utilajului in groapa.
- Asigurati-va daca nivelul tevii de scurgere este la nivelul gurii de intrare in fosa si conectati cele doua tevi.
- Imbinarea dintre gurile fosei cu prelungirile acestora se va efectua prin mufare (impingere) a tevii de 200 in interiorul orificiului de acces deja existent pe fosa si se regleaza prin taiere in functie de nivelul solului. SE va sustine cu mana prelungirea si se va pune pamant in jurul acesteia pentru a evita montarea incorecta (stramba) aproximativ 25-30cm de pamant dupa aceea se va completa pamantul peste fosa . Capacele de la gurile de vizitare se vor fixa prin presare.
Acoperirea fosei septice ecologice Politan
- Obligatoriu dupa conectarea tevii de scurgere la fosa se va pune apa, concomitent in ambele compartimente ale fosei cate 20 cm in fiecare comp. , dupa aceea se va pune 20cm de pamant in jurul fosei care se va uda cu apa. Se va repeta operatiile in aceiasi ordine pana la acoperirea fosei ,pamantul se va tasa cu ajutorul unui furtun cu apa pentru a indeparta golurile de aer formate; este interzisa folosirea de utilaje mecanice pentru tasarea pamantului. In solurile pietroase compactarea (tasarea), acoperirea se va face cu material special de umplutura care sa nu contina corpuri mari colturoase, bucati beton, pietre mari etc.
- Evitati traficul peste fosa imediat dupa compactare (tasare).
- Este recomandat sa se lase cativa cm de pamant deasupra nivelului solului peste sapatura pentru a permite asezarea in cadrul gropii.
Atentie! Fosa se ingroapa obligatoriu in zone fara trafic (circulatie) auto. In cazul in care nu se poate evita acest lucru fosa trebuie protejata cu o placa de beton sau incinta betonata proiectata de un inginer de rezistenta in functie de gabaritul autovehicolelor ce vor circula peste aceasta
- Este interzis ca stratul de pamant care este folosit pentru acoperirea eco fosei sa depaseasca 0.6 m
- Pentru a evita traficul auto peste fosa, zona in care este montata fosa va fi delimitata cu bordura inalta de 15-20cm, gard viu sau metalic.
- In cazul in care se foloseste pentru evacuarea apei din ultimul compartiment o pompa submersibila cu nivel, aceasta va fi reglata sa nu scoata mai mult de 40% din volumul total. - Fosa nu are conditii speciale de depozitare
Intretinere fose Fosele septice de tip Politan sunt concepute proiectate pentru a folosii bioactivatori deci recomandam folosirea acestora pe toata durata vietii ei.
Fosele septice de tip Politan pe toata durata de functionare se intretin prin Curatire ( vidanjare ) periodica aceasta se face dupa o observare (vizionare) a nivelului de materii solide (grosier) din primul compartiment
- Prezenta materie solida si prezenta luciului apei – nu este nevoie curatarea
-Prezenta materiei solide ( hartie etc ) fara a se vedea luciul apei – este necesara curatarea.
- Extragerea lichidului si a grosierului de catre vidanja se va face concomitent din ambele compartimente scotand cantitati mici si egale pe rand din cele doua compartimente pana la golirea totala.( ne-am repetat in explicatii pentru a fi mai bine intelesi)
Atentie toate fosele de tip Politan dupa curatare (vidanjare) se reumplu cu apa la fel ca si la montaj , concomitent in ambele compartimente cu cantitati mici si egale.Novo Lys - BIO 1290 R

Instructiuni de utilizare:

- Pentru WC-uri utilizate de 4-6 persoane cu descarcare in fosa septica:

*se pune o pastila efervescenta de Novo Lys - Bio 1290 o data la fiecare 15 zile intr-unul din WC-urile casei ; dupa dizolvare, trageti apa.

- Pentru alte situatii :

Nr. pers.

6-8

8-10

10-13

13-15

15-18

18-20

20-23

23-25

Pastile/luna

3

4

5

6

7

8

9

10Pentru WC-uri mobile tratamentul se va stabili in functie de dimensiunea rezervorului si a numarului de utilizatori. Va rugam sa ne contactati pentru a stabili doza optima.

Pentru chiuvete, vane de baie, aparate sanitare, canalizari cu probleme, (se infunda sifoanele, apar mirosuri urate, apa se scurge greu) : puneti 1 de pastila efervescenta Novo Lys - Bio 1290 R o data la 3-4 seri in scurgerea din aparatul sanitar de tratat.

La WC-urile "turcesti" : zona de utilizare a acestora se va spala cu o solutie din 1 pastila Novo Lys - Bio 1290 R pentru 15 -20 ltr/apa calduta (20 - 22oC).

WC-uri in curte (haznale) : se dizolva pastila de Novo Lys - Bio 1290 R in cca.5 l de apa calduta (20-25oC) si apoi se varsa solutia in hazna. Tratamentul se repeta la fiecare 15 zile. Pentru haznale nebetonate, se adauga zilnic 10 l de apa.

Recomandari

Novo Lys - Bio 1290 R este deosebit de eficient. Nu se va utiliza concomitent cu oxidanti, clor, var, soda sau soda caustica, apa de Javel, alti biocizi, acizi sau baze puternice.

Ca detartranti se recomanda RENOGEL , produs compatibil cu flora bacteriana epuratoare. Ca detergenti se recomanda DET bio.

Nu este necesara folosirea dezodorizantilor, Novo Lys - Bio 1290 R asigurand un miros placut in ambientul in care este folosit.

Folositi Novo Lys - Bio 1290 R oricand apar mirosuri urate, colmataje, si alte situatii de disconfort legate de aparatele sanitare sau de sistemele de colectare si acumulare a apelor menajere.

*un produs Novozymes Biological Franta S.A.

Tratamentul pentru fosele septice - 180 lei cu TVA inclus/cutie, 360 lei pentru 4 persoane/an.

Instructiunile de montaj sunt cu titlu informativ si nu se aplica pentru fiecare rezervor in parte.